Swiss anuleaza mai multe zboruri operate cu avioane Airbus A220

Compania SWISS a anuntat mai devreme ca intreaga flota de avioane Airbus A220 a fost retinuta la sol, timp in care se vor realiza verificari ale motoarelor.

Decizia a fost luat dupa ce un Airbus A220 Swiss, ce opera un zbor de la Londra Heathrow spre Geneva a efectuat o aterizare de urgenta la Paris ca urmare a unor probleme la unul dintre motoarele avionului.

Autoritatile franceze precizeaza ca incidentul de azi este identic cu cele petrecute in lunile iulie si septembrie 2019, incidente care au implicat acelasi model Airbus 220 al Swiss. Problemele motoarelor care echipeaza Airbus-urile A220, Pratt și Whitney, se repeta, iar Swiss este cel mai mare operator din lume al acestui model de avion (29 de avioane A220).

Reprezentatii companiei Swiss au precizat ca retinerea la sol a avioanelor Airbus A220 are ca scop examinarea amanuntita a motoarelor aparatelor, iar aceste avioane se vor intoarce in serviciul activ doar dupa ce specialistii companiei Swiss confirma ca aparatele prezinta siguranta.

Majoritatea zborurilor operate cu avioane Airbus A220 sunt anulate, va recomandam sa verificati site-ul Swiss pentru a vedea daca zborul dvs. este inca in grafic sau a fost anulat.